OM MEG

DELER AV MIN HISTORIE FRA BEGYNNELSEN AV FEBRUAR 2018

Min helse var på denne tiden veldig dårlig!

Siden jeg var rundt 4 år, har jeg hatt atopisk eksem. Røde, tørre og/ eller væskende sår på større eller mindre områder av kroppen. Periodevis veldig ille, andre perioder bedre og roligere og bare mindre tørre områder.

I februar var eksemen virkelig ille! Mellom 70-80% av kroppen min var dekket av betent eksem. Jeg kunne ikke jobbe og legen gispet da hun så huden min. Å gå med sko var en pine da jeg hadde store væskende sår på beina, spesielt på hælene. En av utfordringene med betent hud er at det i de fleste tilfeller (godt over 90%)er resistente bakterier slik at antibiotika ikke har noen effekt.Jeg prøvde en antibiotikakur for noen år siden, da jeg hadde et utbrudd og skulle ut på en lang reise, uten noen effekt. Kortison har også liten eller ingen virkning når det er betennelse i eksemen. Så det eneste å gjøre, er å vaske og smøre og vente på bedring.

Dette var andre runde på to år med store betente områder slik at jeg hadde ikke kommet meg skikkelig etter den forrige gangen heller.

Jeg kunne kun ha bomull inn mot huden, og jeg orket ikke å bli tatt på, selv utenpå klærne.

Jeg har også fibromyalgi, som blant annet innebærer mange ømme punkter, stivhet og smerter.

Vekten min var krøpet opp til 95 kg, og jeg begynte å slite med å knytte skolissene mine.

I tillegg var jeg deprimert. Jeg ville ikke leve.

Kunne virkelig ikke se for meg å leve 30-40 år til slik som jeg hadde det da!

Jeg hadde mange fine ting som skjedde i livet mitt frem til februar, men min fysiske og psykiske tilstand overskygget veldig mye!

SÅ SKJEDDE DET NOE!

Jeg fikk høre om WildFit. Jeg tok en masterclass på nett med grunnleggeren Eric Edmeades. Det gjorde meg nysgjerrig, samtidig som jeg tenkte at NOE MÅ SKJE! Jeg har INGENTING Å TAPE på å prøve.

Mitt hovedfokus var på vekta. De fysiske og psykiske plagene har fulgt meg mesteparten av livet. Selv om jeg har prøvd mye opp i gjennom årene, av konvensjonell og alternativ art med varierende suksess, så kom det tilbake hver gang. Deler av meg hadde vel akseptert at jeg bare måtte finne ut hvordan jeg kunne leve med det; dempe symptomene og utbruddene så godt jeg kunne.


ETTER 90 DAGER

Jeg gikk ned 16 kg, det er over 1kg i uka! Jeg var ikke sulten, noen ganger var det nesten litt for mye mat! Ingen trening!

Det fantastiske, for meg uventede, som skjedde var at eksemen ble bedre og bedre. Jeg ser fortsatt fascinert på hendene mine og det at de ser helt normale ut; ikke røde og sprukne, men hel frisk hud.

Enda viktigere enn det! Hodet mitt tenkte klarere. Depresjonen var helt borte, og jeg var mye gladere. Utfordrende ting som skjedde rundt meg (livet rett og slett), dro meg ikke mentalt ned i kjelleren lenger slik det ofte gjorde før. Livet gikk og går fortsatt opp og ned som bølger, men bølgebunnene er dramatisk grunnere. Søvnen min ble også bedre.

10 MÅNEDER ETTER STARTEN AV QUESTEN

Jeg har gått ned 10kg til, nå til sammen 26 kg. Og går fortsatt ned i vekt!

Eksemen er nesten helt borte, arr blekner og blir mye mindre synlige.

Fibromyalgien dominerer ikke livet mitt lengre! Dramatisk mye mindre smerter og tid jeg trenger for å ta meg inn igjen etter å ha presset meg.

Det er ikke uvanlig at jeg våkner uthvilt. Det gjorde jeg aldri før, i hvertfall ikke etter at jeg kom i tenårene. Jeg måtte alltid tvinge meg selv ut av senga uansett hvor lenge jeg hadde sovet.

Jeg går til behandlinger for stivhet og knuter i musklene og ser forbedring hver gang. Jeg var en stor stiv muskelknute før. Tidligere ville behandling kun ført til kortvarig lindring viss noen, og til og med forverring.

Overspisingen jeg har holdt på med store deler av livet mitt, forsvant også under WildFit opplæringsløpet, plutselig oppdaget jeg at jeg naturlig stoppet å spise når jeg var mett. 

Jeg er optimistisk, glad og engasjert i livet størsteparten av tiden. Jeg kan fint leve til jeg blir gammel nå!


Før og etter WildFit

Sommer 2017

3. desember 2018

Utdannings og arbeidsbakgrunn


 Barnehagelærer 3. årig høgskoleutdanning fra Bergen

12 års arbeid som pedagogisk leder i barnehage

1 år med helgevakter på psykiatrisk sykehus

2 år med 40% frikjøp fra barnehagejobben for å være hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet

1 års utdanning til lokfører

Jobbet som lokfører siden 2008